Amerks top Phantoms i shootout

Rookie-angriberne Jack Quinn og JJ Peterka blændede begge i deres første shootout i sæsonen for at føre Rochester Americans (8-5-0-0) til en 5-4 sejr over Lehigh Valley Phantoms (3-8-3-1) Fredag ​​i Blå Kors Arena.

Med sejren har Amerks vundet otte af deres seneste 12 kampe, som inkluderer fire på hjemmeis. Rochester kan prale af en rekord på 3-0-1-0 mod Lehigh Valley i løbet af de sidste fem år i Flower City, mens hun også har tjent mindst et point i seks af de sidste otte kampe mod Phantoms, der går tilbage til den 30. december 2016. 4-2-1-1 over det spænd. I hver af de otte konkurrencer over den strækning har det vindende hold scoret mindst tre mål.

Angriberen Brett Murray scorede sit fjerde og femte mål i de sidste fem kampe, mens Peterka og Linus Weissbach begge scorede deres fire samlet på kampagnen. Oskari Laaksonen, Ethan Prow, Sean Malone, Mattias Samelsson, Josh Teves og Quinn indspillede alle én assist.

Målmand Michael Houser fik sin første start i AHL i denne sæson og nummer syvende siden slutningen af ​​2016-17. Han afsluttede natten med 28 redninger ud over de to, han mødte i shootouten for at tjene sejren.

Phantoms førende point-getter Morgan Frost producerede en sæson-high tre point (1+2), mens Garrett Wilson, Connor Bunnaman og Gerry Mayhew alle scorede i shootout-nederlaget. Aftenens tab uden for regulering var Lehigh Valleys fjerde i denne sæson, men det første i færdighedskonkurrencen.

Netminder Felix Sandstrom (3-5-3) optrådte i sin ligaførende 12. optræden af ​​tavlen, og på trods af at han lavede 20 redninger, som inkluderede en i shootouten, led han tabet.

Rochester, som scorede et par mål i tredje periode for at slette et et-måls underskud, så Phantoms uafgjort kampen til 4-4 med 1:27 tilbage i reguleringen for at tvinge overtid. På Lehigh Valley-kampmarkøren fik de Sandstrom trukket, mens holdene havde fire skatere til side.

I løbet af den ekstra ramme havde Amerks pucken i det meste af åbningen tre minutter, før de blev fløjtet for en boarding-overtrædelse med 2:05 tilbage.

På det efterfølgende power-play holdt Phantoms pucken inde i den offensive zone i næsten hele straffesparket. Forsvarsmændene Casey Fitzgerald, Samuelsson, Teves og Prow sammen med angriberne Michael Mersch og Mark Jankowski tillod ikke et skud til at skubbe spillet til straffespark.

Quinn åbnede færdighedskonkurrencen, da han gav Rochester en tidlig 1-0-føring på et blændende træk, før Houser nægtede Mayhew og Frost. I tredje runde forseglede Peterka shootout-sejren, da han slog Sandstrom på blokeringssiden.

Rochester begyndte den første periode med en føring på to mål, da Murray og Weissbach scorede 5:17 fra hinanden for at give hjemmeholdet en 2-0-føring ved 7:34-tiden. Lehigh Valley slog dog tilbage med tre lige tal for at tage en 3-2-føring i de sidste 20 minutter af reguleringen, inklusive et par mål med 12 sekunders mellemrum.

I løbet af tredje periode begrænsede Amerks, der vendte manuskriptet fra anden periode, da de blev outshot, 19-4, Phantoms til kun tre skud, før Murray og Peterka generobrede Rochesters 4-3 føring.

Sent i den tredje fremtvang Mayhew overtidsstrofen, før Quinn og Peterka forseglede sejren under shootout.

SPILLETS HØJDEPUNKTER:

Amerks begynder et sæt med to kampe mod de ubesejrede Utica Comets lørdag den 20. november i Adirondack Bank Center. Spilletiden er berammet til 19:00. starter og sendes live på The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester samt AHLTV.