TILBAGE TIL TROY: Midlakes-piger overlever East Aurora i OT for at avancere til anden række NYS finaler

Næsten et år væk fra Midlakes-pigernes universitetsbasketballs nederlag til Susquehanna Valley i NYSPHSAA Klasse B-semifinalerne, stod Lady Screaming Eagles kun én sejr fra en tilbagevenden til delstatsfinalen fire. Bare Sektion VI klasse B-mesteren East Aurora stod i vejen, da begge hold indtog banen lørdag aften i Buffalo State til Far West Regional-kampen, der streamede live på LivingMax( ).

Midlakes bragte en rekord på 21-3, et andet sektionsmesterskab i træk og en seniorbelastet liste ind i konkurrencen med 21-3 East Aurora, som blev ledet af seniorscorer Sarah Tully.

Træner Nate Richs piger kom ud af porten og kom bagud 12-2 tidligt, da Blue Devils virkede komfortable med den hurtige ende-til-ende-action, der normalt passer til Eagles. Midlakes ville kæmpe til kun 19 point i første halvleg og ville være bagud med 30-19 på vej ind i pausen.

Midlakes all-time førende målscorer Alaina Forbes kæmpede fra banen i første halvleg og sluttede med kun 6 point, alle i andet kvartal. Holdets anden førende målscorer, anden gang Cara Walker, kæmpede også for at finde mærket og blev holdt uden mål i første halvleg. Heldigvis for Coach Rich var senior Macy Kisner i stand til at levere tidlig offensiv og sluttede andet kvartal med 8 point. Sarah Tully førte alle målscorere i første halvleg og sluttede med 10 point.

Midlakes ville slå tilbage i anden halvleg og reducere underskuddet til 5 i slutningen af ​​3. kvartal bag mere stærkt spil fra Macy Kisner og andre senior Sydney Passalacqua.

Til sidst, i den sidste periode, tog Alaina Forbes sit skridt og scorede 10 i de sidste 8 minutter af reguleringen, da Midlakes holdt East Aurora til kun 16 point i anden halvleg. Cara Walker konverterede et spil med tre point med 1:20 tilbage, og Midlakes tiltvang til sidst en forlænget periode, da fjerde kvartal endte med en dødvande på 46-46.

Overtidsperioden var alle Midlakes, da Sydney Passalaqua konverterede et lay-up på blokken fra en assist fra Cara Walker og derefter konverterede endnu en Walker-pasning til 2 point mere ved at begrave en 12 fods baseline-jumper. Macy Kisner ville gå 3-4 fra frikastlinjen, og Screaming Eagles ville notere en hårdt tilkæmpet 57-51 sejr og tjene en returrejse til næste weekends NYSPHSAA Final Four.